Kaikki tämän julkaisijan materiaalit

1918 Minä olin siellä

1918. Minä olin siellä. Elämää sodan aikana on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Svenska litteratursällskapet i Finlandin tuottama oppimisaineisto vuoden 1918 tapahtumista.

7 veljestä

7 veljestä on verkkojulkaisu, joka tuo Aleksis Kiven 150-vuotiaan romaanin Seitsemän veljestä kaikkien ulottuville myös sähköisesti.

Aallon kylässä

Aallon kylässä -mobiiliopas johdattaa noin 2,5 kilometrin mittaiselle matkalle halki Jyväskylän rakennetun historian.

Äänimaailma: Suomenlinna

Tutustu Suomenlinnan tarinaan ja linnoituksen historiassa vaikuttaviin henkilöihin äänimaailmojen kautta!

Aasia – kohti vuotta 2015

Lukioille suunnattu verkkomateriaali tarkastelee kuuden Aasian maan esimerkkien valossa, kuinka sellaiset seikat kuten koulutus, naisten asema tai kansainvälinen kauppa vaikuttavat kehitykseen.

Aboa Vetus & Ars Nova -museo

Historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova tarjoaa monipuolista nähtävää ja tekemistä koululaisille ja päiväkoti-ikäisille.

Ahtisaari-päivät

Maailmankoulu.fi-sivustolle on koottu toimintaideoita ja linkkejä, joiden kautta Ahtisaari-päivien teemoja voi käsitellä eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa.

Ahtisaari-päivät (11.-13.11.)

Ahtisaari-päivien verkkosivuilta löytyvä tehtäväpaketti tarjoaa ideoita päivien viettoon ja rauhan ja sovittelun teemojen käsittelyyn kouluissa.

Aikamatka arkeen

Aikamatka arkeen -artikkeli- ja radiosarja tarkastelee ihmisen jokapäiväisen elämää ja arkiaskareiden kautta, miten Suomesta tuli moderni jälkiteollinen Suomi.

Aikamatka arkeen: Joulunvietto

Aikamatka arkeen -radiosarjan neljännen osan aiheena on joulunvietto. Ohjelmassa keskustellaan perinteisistä suomalaisista joulunviettotavoista ja niiden muuttumisesta.

Aikamatka arkeen: vapaa-aika ja mökkeily

Aikamatka arkeen -radiosarjan kuudennen osan aiheena on vapaa-aika ja mökkeily. Sivusto käsittelee vapaa-aikaan ja erityisesti mökkeilyyn liittyviä perinteitä ja niiden muutoksia.

Aikamatkaajat

Mediataitoviikon Suomi 100 -materiaalissa tarkastellaan paikan ja ajan muutosta. Ihmisten elinympäristö muuttuu jatkuvasti, ja media tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia tämän kehityskulun ymmärtämiseen.

Aikamatkalla Suomessa -liikenneväylien tarina

”Aikamatkalla Suomessa: liikenneväylien tarina” -tarinakartta esittelee Liikenneviraston arvokohteiksi nimeämiä museoteitä, majakoita, siltoja ja kanavia. Mukaan on otettu myös väylämuseot ja museot.

Aineistoa Mediataitoviikkoon, 2024

Mediataitoviikkoa vietetään 5.-11.2.2024. Mediataitoviikko tarjoaa joka vuosi paljon uusia materiaaleja mediataitojen kehittämisen tueksi aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle asti.

Äitienpäivä

Ylen sivusto esittelee äitienpäivän perinteitä ja sisältää linkkejä päivään sopiviin videokatkelmiin.

Aleksis Kiven kuolinmökin etävierailu

XR-museon Aleksis Kiven kuolinmökin etävierailussa oppilas pääsee tutustumaan virtuaalisessa museoympäristössä monenlaisiin teksteihin. 5.-9.-luokkalaisille sopivat tehtävät kehittävät monilukutaitoa.

Amos Rex

Tällä sivulla on koottuna taidetta, jota voit kokea siellä missä olet. Tämä on mainio tapa orientoitua näyttelykäyntiin tai tutustua näyttelyyn myös kotoa käsin.

Ampiainen

Ampiainen-materiaali antaa vinkkejä ja välineitä muotoilun ja arkkitehtuurin parissa työskentelyyn.

Avain lasten Ateneumiin

Avain lasten Ateneumiin on lapsille ja heidän seurassaan kulkeville aikuisille suunnattu museo-opas, joka sisältää tietoa taiteilijoista ja pohdintakysymyksiä teosten äärellä.

Avoin museo

Suomen kansallismuseon digitaaliset sisällöt kutsuvat viihtymään ja oppimaan. Koe Suomen kansallismuseo paikasta ja kellonajasta riippumatta – 24 / 7!

Changemaker

Changemaker tuottaa ja tarjoaa monipuolisia vaikuttamiseen liittyviä materiaaleja. Kaikki materiaalit ovat ilmaisia. Materiaalit ovat saatavilla myös pdf-tiedostoina sekä ruotsinkielisinä versioina.

Children of Wartime

Children of Wartime on 12-18-vuotiaille suunnattu historianoppimista tukeva oppimateriaali, joka käyttää kokemuksellisen oppimisen työvälineinä sarjakuvaa, liveroolipeliä (larp) ja draamaa.

Dialogitaitajat

Dialogitaitajat -kampanja auttaa kasvattajia tukemaan lasten ja nuorten dialogitaitoja materiaalein ja koulutuksin

Elävä keskiaika

Elävä keskiaika -sivuston kirjastoon on koottu artikkeleita sekä linkkejä hyville keskiaika-aiheisille sivuille.

Elävä perintö

Museoviraston ylläpitämä Elävä perintö -sivusto esittelee aineetonta ja elävää kulttuuriperintöä.

Elävän perinnön kortit

Elävän perinnön korttisarja koostuu viidestäkymmenestä aineettomaan kulttuuriperintöön liittyvästä kuvasta. Mukana on niin sienestystä, saunomista, kalakukkoa kuin kyykääkin.

Elävän perinnön oppimateriaalipaketti

Mitä on elävä perintö? Mitä sinä olet perinyt? Millaista elävää perintöä Suomessa on? Miten perinteet muuttuvat? Sivustolla pohditaan vastauksia näihin kysymyksiin.

Elokuvantaju

Sivusto tutustuttaa elokuvanteon eri osa-alueisiin ja vaiheisiin aina käsikirjoittamisesta näyttelemiseen.

Elokuvapolku

Elokuvapolulla tarkastellaan elokuvailmaisun perusteita ja tutustutaan audiovisuaalisen kerronnan mahdollisuuksiin.

Elokuvaviikko

Koulujen elokuvaviikko on 0.–9. luokille suunnattu maksuton elokuvakasvatuksen teemaviikko, jota vietetään jälleen 3.–9.10.2022. Sivusto on käytettävissä maksutta ympäri vuoden.

Eräkerhon ohjaajan opas

Eräkerhon tavoitteena on kannustaa nuoria liikkumaan luonnossa nauttien sen tarjoamista monipuolisista antimista ja harrastusmahdollisuuksista.

Eräkulttuuriohjelma

Eräkummitoiminnassa pyrimme tukemaan ajatusta, että lapset viedään luokasta luontoon oppimaan, näkemään ja saamaan kokemuksia.

Erkkolan etävierailu

XR-museohankkeen Erkkolan etävierailussa monilukutaito harjoittuu virtuaalisessa museoympäristössä. Tarjolla valmiita kysymyksiä tarkkailun, luetun ymmärtämisen ja luovuuden taitojen kehittämiseen.

Esineiden evoluutio -työpaja

Alakouluikäisille oppilaille sopiva työpaja, jossa tutustutaan esineiden kehitykseen ja teknologian mahdollisuuksiin. Vaatii vetäjältä ainakin pientä vanhojen tavaroiden kokoelmaa.

Etälukio: Uskonto

Etälukion uskonnon oppiaineen sivuilla esitellään lukion uskonnon kursseja pääpiirteittäin.

Eurooppa ja sinä

Euroopan unionin julkaiseman värityskirjan avulla 6–10-vuotiaat lapset voivat oppia EU:n pääkaupunkien nimet, lippujen värit ja mielenkiintoisia asioita kustakin jäsenvaltiosta.

Europeana

Europeana on digitaalista kulttuuriperintöä eurooppalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista kokoava ja tarjoava palvelu.

Fotokela

Fotokela on yläkouluikäisille suunnattu viestintä-, media- ja kuvanlukutaidon oppimateriaali, jossa pohditaan valokuvia moniaineisesti eri näkökulmista.

Gallen-Kallelan valokuvakokoelma

Gallen-Kallelan valokuvakokoelmasta on julkaistu yli 400 digitoitua valokuvaa vapaaseen käyttöön kouluille ja muille taidekasvatuksesta ja historiasta kiinnostuneille.

Globaali-ikkuna

Sivusto tarkastelee globalisaatiota niin kulttuurin, liikkuvuuden, ympäristön, talouden kuin politiikankin näkökulmasta.

Globaalin kuluttajan foorumi

Yläkoulu- ja lukioikäisille suunnatulla Globaalin kuluttajan foorumilla tarkastellaan kuluttamisen vaikutuksia ympäristöön sekä ihmisiin ja nostetaan esiin maailmantalouden ongelmakysymyksiä.

Globalis – tietoa maailman tilasta

Globalis on interaktiivinen tietokanta, joka sisältää maatietoutta, tilastoja inhimillisestä kehityksestä, artikkeleja ajankohtaisista konflikteista sekä tietoa maailman tilasta.

Haloo Akseli! -sivusto

Haloo Akseli on avoin ja sosiaalinen digitaalinen arkisto, jonka mallina on Akseli Gallen-Kallelan puhelinluettelo 1920-luvulta.

Haltijan kuiskaus

Haltijan kuiskaus -aktiviteettikortit, joiden pedagogisena tavoitteena on herättää kiinnostusta suomalaista luontoa ja vanhoja uskomuksia kohtaan monesta eri näkökulmasta.