Mikä on Kulttuurin vuosikello?

 

Kulttuurin vuosikello on

  • maksuton materiaalipankki
  • maanlaajuinen julkaisukanava
  • kasvatustyön innoituksen lähde
  • Kulttuurisen kestävyyden ja YK:n lastenoikeuksien edistäjä

Opetus- ja kasvatusalan toimijat

Kulttuurin vuosikello on kulttuuriperinnön ja kulttuurisesti kestävän kehityksen vapaasti käytössä oleva materiaalipankki kouluille, päiväkodeille ja kaikille muille kasvatus- ja opetusalojen toimijoille. Keräämme teemoihimme (paikallisuus, moninaisuus, kansainvälisyys, uskonnot ja katsomukset, taide ja luovuus, rakennus- ja luonnonperintö, perinteet ja sukupolvien välisyys) liittyen palveluun koko maan laajuisesti opetusmateriaaleja ja tuomme ne sinun käyttöösi.

Oikeus omaan kulttuuriin on perusoikeus ja yksi YK:n nimeämä lasten oikeus sekä vahvasti mukana myös eri opetus- ja kasvatussuunnitelmissa Suomessa. Voit lukea kestävästä kehityksestä tarkemmin täällä. Jos taas kaipaat vinkkejä palvelun käyttöön, löydät niitä täältä.

 

Järjestöt, museot ja muut kulttuurisen kestävyyden toimijat

Kulttuurin vuosikello on uusi verkkopalvelu, jonka avulla voit jakaa materiaalejasi koko Suomen laajuisesti kouluille, päiväkodeille sekä muille opetus- ja kasvatustyön toimijoille. Vuosikello on kaikkien kulttuuriperintökasvatuksesta ja kulttuurisesti kestävästä kehityksestä kiinnostuneiden yhteinen sähköinen materiaalipankki ja julkaisukanava.

Kulttuurin vuosikellon kautta yhteisönne ja teidän tekemänne oppimateriaalit saavat näkyvyyttä ja tulevat käyttöön. Halutessanne voitte julkaista materiaalia suoraan Kulttuurin vuosikellossa, mutta oletusarvoisesti palvelu johtaa käyttäjän aina teidän omille sivuillenne.

Kannustamme jokaista laittamaan kaikki ideat jakoon! Oikeus omaan kulttuuriin on perusoikeus ja YK:n nimeämä lasten oikeus – meidän kaikkien yhteinen juttu. Liian paljon hyviä opetusmateriaaleja jää tavoittamatta päiväkodit ja koulut. Vuosikellon kautta teillä on mahdollisuus tuoda asianne näkyväksi koko maan laajuisesti.

Miten käytän Kulttuurin vuosikelloa?

Kulttuurin vuosikellon käyttäminen on aina ilmaista ja palvelu toimii kaikilla yleisillä selaimilla niin tietokoneilla kuin eri mobiililaitteilla. Yksinkertaisimmillaan palvelu toimii materiaalipankkina, jota käyttäjän on helppo selata oman kasvatustyön innoitukseksi.

Kulttuurin vuosikellon materiaali on jaoteltu

Kulttuurin vuosikello auttaa suunnittelemaan ja arvioimaan koulusi tai päiväkotisi toimintaa

  • Luo tunnukset
  • Kun olet kirjautunut sisään palveluun, voit tallentaa materiaaleja omaan vuosikelloosi. Näin valintasi pysyvät tallessa seuraavia käyttökertoja varten!
  • Kerää haluamasi aineistot ja sijoita ne haluamaasi kohtaan vuosikelloa. Osa materiaaleista liittyy tiettyyn kuukauteen, jolloin ne menevät automaattisesti oikeaan kohtaan suunnitelmassa.
  • Omasta vuosikellostasi näet, oletko huomioinut kaikki kulttuurisen kestävyyden teemat. Vuosikello huomauttaa jos jokin teema on unohtunut!
  • Voit printata valmiin vuosisuunnitelman suoraan palvelusta päiväkotiasi tai kouluasi varten.
  • Jos tarvitset tarkempaa apua, voit ottaa yhteyttä palvelun ylläpitoon info(at)kultturiperintokasvatus.fi. Autamme sinua mielellämme!

Miten saan oman materiaalini palveluun?

Kulttuurin vuosikello on kaikkien kulttuurisesta kestävyydestä kiinnostuneiden toimijoiden yhteinen materiaalipankki ja julkaisukanava. Palvelun käyttö ja siinä materiaalien julkaiseminen on aina ilmaista. Emme osta palveluun materiaaleja, emmekä myy suoraan palvelun kautta mitään. Saatamme kuitenkin mainostaa sivuilla joitakin erityisen hyödyllisiä kaupallisia aineistoja.

Jos tiedät hyvästä materiaalista, jonka pitäisi olla Kulttuurin vuosikellossa, tai haluat julkaista täällä oman oppimateriaalisi, ota meihin yhteyttä! Julkaisua varten tarvitsemme itse aineiston (tai linkin siihen) kuvan ja lyhyen kuvauksen materiaalista. Palvelemme erittäin mielellämme sinua, jotta Kulttuurin vuosikellosta tulisi entistä parempi!

Kerro meille materiaalista sähköpostilla: info(at)kulttuuriperintokasvatus.fi