Elokuvaviikko

Verkkosivu (www)

Elokuva kuuluu kouluun!
Koulujen elokuvaviikolla kaikkien perusasteen koulujen oppilaat pääsevät näkemään elokuvan klassikoita, tekemään elokuvia työpajoissa ja käyttämään videokameraa oppimisen välineenä toiminnallisilla teematunneilla. Elokuvaviikkoon osallistutaan oman opettajan johdolla.

Elokuva-aiheinen teemaviikko järjestetään vuosittain lokakuun alussa viikolla 40. Elokuvaviikon pedagogisen oppimisympäristön sisällöt ovat käytettävissä ympäri vuoden. Tapahtuma on kaikille maksuton ja avoin.

Tarjolla on verkon kautta katsottavia elokuvia oppimateriaaleineen (mm. eurooppalaisia uudempia elokuvia, kotimaisia klassikoita ja lasten ja nuorten tekemiä lyhytelokuvia), eri oppiaineisiin sopivia kamerakynätehtäviä ja ohjeet oman elokuvan tekemiseen.

(Viikon vastuuorganisaatio on Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) ja Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Finlandssvenskt filmcentrumin ja Walhalla ry:n Filmkamraten, Mediakasvatuskeskus Metka, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Espoo Ciné ja Wrap!-hanke sekä Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali. Elokuvaviikkoa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki)

Tervetuloa mukaan seikkailuun osoitteessa www.elokuvaviikko.fi!