Tarinat välittävät tunteitamme, ne kaikille tutut naurut ja itkut, toiveet ja pelot. Jokaisella meillä on tarina kerrottavana ja tarinoissa kohtaamme toisemme. Mitä tarinoita kerrotaan kouluissa?
E-kirja tuo ajankohtaiseen keskusteluun kulttuuri-identiteettiin, kulttuurisiin oikeuksiin, kulttuurin muutokseen sekä kulttuuriperintöön liittyviä näkökulmia.
Tämän materiaalin ovat valmistelleet opettajat, jotka osallistuivat seuran järjestämään Kipinöitä kulttuuriperintöön -koulutukseen 2018-19. Koulutus oli Opetushallituksen rahoittamaa.
Mikä on kulttuuri-identiteetin merkitys kasvulle ja kehitykselle? Kuinka tukea kasvattajia heidän kohdatessaan kulttuurisesti yhä moninaisemman joukon lapsia ja nuoria?
Kunnon kulttuuriympäristöt -oppimateriaalin teemana on liikunta- ja urheiluympäristöt, joihin tutustutaan muun muassa suunnistamalla ja geokätköilemällä.
Sammallahdenmäen esihistoriallisen röykkiökohteen tietovisatyyppinen mobiilireitti. Tekstin ja kuvien lisäksi kohteesta saa tietoa oppilaiden nauhoittamista ääninäytteistä. Maksuton oppimispeli.
Monikulttuuriset juhlat -oppimateriaali tukee positiivista monikulttuurisuutta tutustuttamalla aktiivisen osallistumisen kautta eri uskontojen ja maailmankatsomusten tapaan viettää juhlia.
Oppimateriaali johdattaa lapset ja nuoret tutustumaan keskiaikaan tutkimalla maamme linnoja ja niiden elämää sekä pohtimaan, mikä on arvokasta suomalaisessa kulttuuriympäristössä ja -perinnössä.
Kuvatauluilla on pitkä perinne suomalaisessa kasvatuksessa. Tee oppilaidesi ja tämän uuden tehtäväpaketin kanssa aikamatka historiaan ja kouluopetuksen perinteisiin!