Kerhokokit -virtuaalikerhon kanssa leipomaan!

Verkkosivu (www)

Kulttuuriperintökasvatuksen seuran organisoiman virtuaalisen kokkikerhon kaksi viimeistä, syksyllä 2022 vietettyä ja videoitua kerhokertaa löytyvät seuran YouTube -kanavalta. Klikkaa kuvasta mukaan!

Kerhokerroilla kokkailtiin kerholaisten toiveiden mukaisesti valkosuklaamustikkamuffinseja, Rocky Roadeja sekä suklaabrownieseja. Klikkaa itsesi mukaan kokkailukerhoon ja laita suut makiaksi! Kerhokokit -ohjaajina toimivat Linda Salo ja Ida Kalliosaari.

Kerhokokit -virtuaalikerho starttasi syksyllä 2021 ja Kulttuuriperintökasvatuksen seuran YouTube -kanavalta löytyy kerhokertojen videointeja koko kerhokokit-historian varrelta.

Mustikka-valkosuklaamuffinsit
Noin 12 kpl

Tarvitset:
– syvä lautanen
– veitsi
– desimitta
– 3 kulhoa (yksi isompi ja kaksi vähän pienempää)
– teelusikka
– 2 ruokalusikkaa
– haarukka
– puuhaarukka sekoittamiseen
– muffinivuoat
– leivinpaperi
– uunipelti
– patalaput
– pieni kattila
– astiapyyhe

Ostoslista:
– 100g voita
– 3,5 dl venhnäjauhoja
– 2 dl sokeria
– 1 tl vaniljasokeria
– 1,5 tl leivinjauhetta
– 1 tl kardemummaa
– 1,5 dl maustamatonta jogurttia (juoksevaa)
– 2 kananmunaa
– 1 pussi/200g pakastemustikoita
– 1 levy/n. 175 g valkosuklaata
– koristeeksi pensasmustikoita (ei pakollinen)
– paperisia muffinssivuokia noin 12 kpl

Valmistus:
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Sulata voi mikrossa juoksevaksi (pienellä teholla).
3. Mittaa isompaan kulhoon vehnäjauhot, sokeri, kardemumma, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
4. Sekoita kuivaat aineet keskenään hyvin.
5. Mittaa maustamaton jogurtti puhtaaseen kulhoon.
6. Lisää jäähtynyt voi jogurtin joukkoon.
7. Lisää kananmunat.
8. Sekoita ainekset haarukalla hyvin sekaisin.
9. Lisää nestemäiset aineet kuivien joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
10. Lisää jäiset mustikat ja nostele ne taikinan joukkoon (ei tarvitse olla tasaista).
11. Annostelee ruokalusikalla taikinamassaa muffinivuokiin (saa jäädä vajaaksi).
12. Laita uunin keskitasolle ja paista 20-30 minuuttia.
13. Laita pieneen kattilaan vähän vettä liedelle ja levy päälle.
14. Laita kolmas puhdas kulho kattilan päälle ja pilko suklaalevy paloiksi kulhoon.
15. Pienennä/sammuta kiehuva vesi ja sekoittele sulavaa suklaata.
16. Kun suklaa on sulanut, nosta keittiöpyyheellä tai palapuilla kulho pois kattilan päältä ja anna jäähtyä.
17. Levitä uunista tulleiden muffinssien päälle ja koristele halutessasi pensanmustikoilla.

Rocky Road

Tarvitset:
– iso kulho
– suklaansulatuskulho (kuumuutta kestävä)
– pieni kattila
– leivinpaperi
– uunivuoka (n. 15 x 25 cm)
– 2 ruokalusikkaa
– syvä lautanen/posliinikulho
– leikkuulauta
– terävä veitsi
– astiapyyhe/patalappu

Ostoslista:
– 3 levyä haluamaasi suklaata esim. Panda maitosuklaa (1 kpl = 145 g) tai tummasuklaa
– noin 30 g voita
– 100 g rusinoita tai kuivattuja karpaloita/muita marjoja/hedelmäpaloja
– 100 g pähkinöitä (maapähkinä, cashew tms.)
– 100 g minivaahtokarkkeja esim. Haribo
– 100 g jotain karkkia esim. ranskanpastillit, M&M, Lontoon rae…
– 100 g piparkakkuja tai digestivekeksejä (murennetään pieneksi)

Resepti:
1. Sekoita kaikki kuvatut hedelmät, pähkinät, vaahtokarkit, karkit ja keksimurut keskenään isossa kulhossa.
2. Palastele suklaalevyt kuumuutta kestävään kulhoon.
3. Laita kattilaan pari desiä vettä, liedelle, levy päälle ja kulho tukevasti päälle. Pohja ei saa koskea veteen.
4. Anna suklaan sulaa, pienennä levyn voimakkuutta ja sekoittele.
5. Sulata voinokare juoksevaksi mikrossa.
6. Lisää juokseva voi sulaneen suklaan joukkoon ja sekoita keskenään.
7. Nosta suklaavoi varovasti pois kattilan päältä patalapulla tai pyyhkeellä.
8. Kaada sula suklaa vaahtokarkki-pähkinä-rusina-seoksen päälle ja sekoita.
9. Levitä leivinpaperilla uoratun uunivuoan päälle ja tasoita.
10. Nosta jääkaappiin ainakin tunniksi jähmettymään.
11. Leikkaa jähmettyneestä rocky roadista neliöitä tai sopivia suupaloja terävällä veitsellä.
12. Nauti!

Browniet

Tarvitset:
– uunivuoka (n. 15 x 25 cm)
– leivinpaperi
– sähkövatkain
– iso kulho
– kuumuutta kestävä pieni kulho
– pieni kattila
– voiveitsi
– desimitta
– teelusikka
– ruokalusikka
– juomalasi tai muki
– haarukka
– terävä veitsi
– leikkuulauta

Ostoslista:
– 100 g taloussuklaata tai tummaa suklaata
– 125 g voita huoneenlämpöisenä
– 3,25 dl sokeria
– 2 tl vaniljasokeria
– 2 isoa vatkattua munaa
– 1,25 dl vehnäjauhoja
– 2 rkl kaakaojauhetta
– hyppysellinen suolaa
– 100 g saksanpähkinäpaloja tai puolikkaita pehkaanipähkinöitä
– vaniljajäätelö halutessasi lisukkeeksi

Resepti:
1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja vuoraa vuoka leivinpaperilla valmiiksi.
2. Pilko suklaa paloiksi kulhoon ja laita vähän vettä pieneen kattilaan. Nosta kattila liedelle, laita levy päälle ja kulho siihen päälle. Sulata suklaa hitaasti pienellä lämmöllä, sekoittele. Nosta kulho jäähtymään.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi isossa kulhossa vaahdoksi ja lisää sokerit, jatka vatkaamista kunnen seos on kuohkeaa.
4. Riko munat kuppiin, sekoita ne rikki haarukalla ja lisää voi-sokeri-seokseen, jatka vatkaamista.
5. Lisää vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sulanut (jäähtynyt) suklaa seokseen.
6. Sekoita hiljalleen tasaiseksi ja lisää pähkinät, vatkaa vielä.
7. Lusikoi taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Brownietaikina saa jäädä keskeltä kosteaksi.
8. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa neliöiksi. Nauti vaniljajäätelön kanssa!