Juhlakalenteri

Verkkosivu (www)

Juhlakalenteri on verkkojulkaisu, joka esittelee – SKS:n arkiston vanhaa ja uutta aineistoa hyödyntäen – pääsiäisen, vapun, juhannuksen, kekri/halloweenin, itsenäisyyspäivän ja joulun viettoa. Mukana on myös tiivistä tietoa muista juhla- ja liputuspäivistä kuukausittain järjestettynä ja alkuperäisiä arkistoaineistoja vuotuisjuhlien vietosta.

Lisäksi Juhlakalenterissa on runsaasti kuvia ja videoita vuotuisjuhlien viettämisestä ennen ja nyt. Äänessä ovat sekä sukupolvia Suomessa asuneet että uudet suomalaiset. Juhlakalenteri sisältää monipuolisesti eritasoisille oppijoille suunnattuja oppimistehtäviä, jotka perustuvat ajantasaisiin opetussuunnitelmiin. Aineistossa on ohjeita opettajalle.

Juhlakalenteri on laadittu siten, että se on helposti lähestyttävä myös niille, joiden suomen kielen taito on vähäinen. Esimerkiksi uusille suomalaisille ja ulkosuomalaisille Juhlakalenteri tarjoaa sekä käytännön elämän kannalta hyödyllistä tietoa että samastumisen kohteita, ikänsä Suomessa olleille taas tietoa vuotuisjuhlien synnystä ja kehittymisestä.

Juhlakalenteri sopii kenelle tahansa suomalaisesta kulttuuriperinnöstä, kulttuurista ja juhlista kiinnostuneelle, aiempaa perehtyneisyyttä ei tarvita.