Heritage Hubs – videot

Verkkosivu (www)

Heritage Hubshanke tarjosi 10–16 vuotiaille espanjalaisille, suomalaisille ja serbialaisille oppilaille mahdollisuuden tutustua sekä omaan että toistensa kulttuuriperintöön. Nuoret jakoivat itse valitsemaansa kulttuuriperintöään toisilleen, tulkitsivat toistensa perinteitä sekä tutustuivat yhteiseen eurooppalaiseen kulttuuriperintöön. Oppilaat tuottivat videoita omasta kulttuuriperinnöstään, jotka jaettiin Sharing Heritage platform ja Heritage Hubsin YouTube -kanavalla.

Oppilaat kuvailivat, että: ”Videoiden tuottaminen oli hauskaa ja jännittävää”. Lasten ja nuorten videot esittävät muun muassa ruokaperinteitä, Espanjan kielen tutkimista Suson luostarissa, suomalaista suoluontoa ja sen rauhaa, Felix Romulianan roomalaisia raunioita, Slavaan valmistautumista, saunomista, perinteisiä tansseja La Riojassa sekä mölkyn ja salibandyn pelaamista. Hankkeen tulokset antavat viitteitä siitä, että ensikäden kokemukset kulttuuriperinnöstä, sekä toisten kulttuuriperinnön tutkiminen ja siitä oppiminen vuorovaikutuksessa muun muassa ikätovereiden, vanhempien sukupolvien edustajien ja perinteen harjoittajien kanssa, on merkityksellistä lapsille ja nuorille.

Saat lisätietoja hankkeesta Heritage Hubs -kotisivulta. Heritage Hubs -kokemuksia löytyy myös Instagramista (@heritagehubs_project), Facebookista (@HeritageHubs) ja Twitteristä (@HeritageHubs).

Oppilaat (Djura Jaksic, Zajecar) esittelevät antiikin aikaista temppeliä, jonka rakensi Rooman keisari Galerius.

Oppilaat (CRA Entrevalles, La Rioja) esittelevät paikalliset Unescon maailmanperintökohteet, Yuso (1000-luvulta) ja Suso (500-luvulta) -luostarit sekä niiden scriptoriumin, jossa espanjan kieli sai alkunsa. La Rioja, Espanja.

Oppilaat (CRA Entrevalles, La Rioja) esittelevät oman lähiympäristönsä viiniköynnösten peittämää maisemaa ja miten viiniä valmistetaan.

Oppilaat (Djura Jaksic, Zajecar) esittelevät perinteistä roomalaista rota -lautapeliä, jonka he myös itse tekevät.

Tässä Harjun koulun oppilaat Lohjalta esittelevät, miten korvapuusteja leivotaan.

Tässä Harjun koulun oppilaat Lohjalta esittelevät, miten mölkkyä pelataan.

Oppilaat (Colegio Estudio, Madrid) esittävät rekonstruktion Suárez de Llanos’in maalauksesta, joka esittää Lope de Vega’n hautajaisia ja hänen tytärtään Sor Marcelaa hyvästelemässä isänsä.

Oppilaat (Hermanos Amorós, Madrid) esittelevät 1700-luvun elämää Madridissa.

Oppilaat esittelevät perinteisiä tansseja Najeran alueelta, La Rioja, Espanja.

Tässä videossa oppilaat esittelevät perinteisiä tansseja Najeran alueelta, La Rioja, Espanja.

Harjunrinteen koulun oppilaat Riihimäeltä esittelevät Hatlamminsuota.

Harjunrinteen koulun oppilaat Riihimäeltä esittelevät sauna -perinnettä.

Winellska skolanin oppilaat Kirkkonummelta esittelevät Stafettkarnevalen -viestijuoksukilpailua.

Hakkalan koulun oppilaat Lammilta esittelevät, miten salibandya pelataan.