Trollibunkkeri -pakohuonepeli

Verkkosivu (www)

“Me Yle Oppimisessa halusimme rakentaa medialukutaitoa kehittävän sisältöpaketin, joka sijoittuu
nuorelle yleisölle luontaiseen ympäristöön, pelimaailmaan. 3D -tekniikalla rakennetussa Trollibunkkeri-pelissä käyttäjä on jäänyt vangiksi valeuutisia tehtailevan trollin asuntoon. Hänen on osattava ratkaista matkan varrelta löytyvät tehtävät päästäkseen eteenpäin – ja lopulta ulos talosta.

Osa Trollibunkkerin tehtävistä on pakohuoneista tuttuja pulmia, mutta mukan on myös mediataitoihin liittyviä tehtäviä. Käyttäjän on osattava tunnistaa valeuutisia, kuvamanipulaatioita, bottitilejä ja huijaussähköposteja. Pelaajalla on käytössään vihjepuhelin, johon kilahtaa apua silloin, jos tehtävä tuntuu liian vaikealta.

Trollibunkkeri-pakohuonepeli sopii pelattavaksi niin vapaa-ajalla kuin kouluympäristössäkin. Peli toimii selaimessa, joten sitä varten ei tarvitse ladata koneelle mitään erillistä. Suosittelemme pelin pelaamiseen tietokonetta, sillä isolla ruudulla pelikokemus on parempi kuin kännykän näytöllä. Pelin pääkohderyhmä ovat 14–25-vuotiaat, mutta sen parissa viihtyvät kaikki pelaamisesta kiinnostuneet.”

Mediataito 2021 -lehti, Anna-Leena Lappalainen, Yle Oppiminen, tuottaja