Live Lemminkäinen

Video (www)

Sukella Lemmikäisen jännitäviin seikkailuihin mukaansa tempaavan tarina, kiehtovien piirroskuvien, maailmankuulun Nightwishin musiikin ja Kalevalan runojen kautta!

Kiteellä on herätetty Nightwish-yhtyeen säestyksellä uudelleen henkiin Kalevalan hurjapään Lemminkäisen seikkailut. Live Lemminkäinen -video popularisoi musiikin, piirrosten ja runojen kautta tarinan, jonka Elias Lönnrot kirjasi muistiin Kesälahden Hummovaarassa lähes 200 vuotta sitten. Opetuskäyttöön tarkoitetut ilmaiset videot on tuotettu sekä suomeksi että englanniksi.

Hankkeen suomenkielisen version puherooleissa on muun muassa Kyläparin Myllyteatterin näyttelijöitä. Esimerkiksi Carita Hiltunen on Kyllikki ja Marja Kanula on Lemminkäisen äiti. Nightwish-yhtyeen nokkamiehen Tuomas Holopaisen isä Pentti Holopainen on kertoja. Englanninkielisessä versiossa Nightwishin laulaja Floor Jansen on Louhi ja Johanna Kurkela on Kyllikki. Kertojana on Nightwishin multi-instrumentalisti Troy Donockley. Live Lemminkäisen musiikki on siis Tuomas Holopaisen ja Nightwishin. Piirroskuvat ovat saksalaisen taitelija Katharina Benkwitzin käsialaa. Ohjaus on Tarja Jäniksen.