Taidetta salaisessa puutarhassa (nurkantakana.fi)

Verkkosivu (www)

Salainen muuttuu näkyväksi, autio herää taas eloon. Upottakaa sormet multaan ja loihtikaa hylätystä kohteesta taiteen avulla ihana kesäpuutarha omaksi ja toisten iloksi! Elämyksellinen ympäristö tarjoaa myös oppimiseen ainutlaatuiset puitteet.

Puutarhan yhteinen rakentaminen mahdollistaa elämyksellisen ja ilmiöpohjaisen oppimiskokemuksen, jossa käytännön toiminta ja teoreettinen oppi lyövät hynttyyt yhteen.

Voit lukea osoitteesta nurkantakana.fi/taidetta-salaisessa-puutarhassa kuinka Rauman Normaalikoulun ja Rauman Freinetkoulun oppilaat olivat mukana luomassa yhteisöllistä Tunne + Tila -ympäristötaideteosta autioituneen Sepän talon puutarhaan. Kerromme monipuolisesti projektin pedagogisesta hyödystä, yhteistyökumppaneista ja paljosta muusta.

Opetussuunnitelman kannalta puutarhaprojekti vastaa hyvin kulttuurin, ympäristön ekososiaalisuuden ja esimerkiksi kansalaisvaikuttamisen tavoitteisiin. Ympäristöoppi, biologia, maantieto ja kuvataide ovat

luontevimmat oppiaineet projektille, mutta esimerkiksi historian oppiaine on helposti yhdistettävissä, jos sopiva kohde löytyy.