Patsaita katsastamassa

Verkkosivu (www)

Patsaat ja muistomerkit seisovat paikallaan vuosikausia, muuttuen kenties vähitellen näkymättömiksi. Mitä kaikkea ne voivatkaan kertoa, kun lähdetään varta vasten katsastusretkelle? Tässä mallissa tutustutaan lähiympäristön patsaisiin ja kulttuuriperintöön kuva- ja sanataiteen keinoin ja opitaan tekemään veistoksia.

Voit lukea osoitteesta nurkantakana.fi/patsaita-katsastamassa/, kuinka kaksiluokkainen Ahmovaaran kyläkoulu Juuassa, Kolin kupeessa sai PatsasKatsastuksen vieraakseen keväällä 2015. Työpajapäivään osallistuivat kaikki koulun oppilaat, 23 lasta, esikouluikäisistä kuudesluokkalaisiin. Opettajat ja koulunkäynninohjaajat olivat mukana auttamassa ja ohjaamassa etenkin kaikkein pienimpiä.

Omaan ympäristöön ja paikallishistoriaan tutustumaan rohkaiseva Patsaskatsastus-työpaja yhdistää sana- ja kuvataiteen historiaan ja ympäristöoppiin monilukutaitoa edistävällä tavalla. Työpajan rakenne on väljä ja yksinkertainen, eli se on sovellettavissa eri paikkakunnille, luokka- asteille ja oppiaineisiin helposti.