Otetaan historia omaksi

Verkkosivu (www)

Tiesittekö, että Suomessa voi adoptoida myös muinaisjäännöksen tai historiallisen kohteen? Yhteisvoimin saadaan hoidon tarpeessa oleva paikka uuteen loistoon, pidetään hauskaa ja opitaan paljon uutta!

Oma adoptiokohde tarjoaa koululle pitkäjänteistä, koko yhteisöä rikastuttavaa toimintaa. Samalla koulu tekee arvokasta työtä osallistumalla yhteisen kulttuuriympäristön hoitoon ja vaalimiseen tuleville sukupolville. Toiminnan liittäminen selkeästi osaksi koulun omaa opetussuunnitelmaa vahvistaa adoptiosuhdetta ja helpottaa yksittäisen kasvattajan työtä.

Lue osoitteesta nurkantakana.fi kuinka Tamperelainen Lielahden koulu on pitänyt huolta läheisestä Lentävänniemen pronssikautisesta röykkiöhaudasta jo useiden vuosien ajan. Korren kantaminen kekoon kulttuuriympäristön puolesta on tuonut koululle uusia yhteistyömuotoja, aktiivisuutta sekä monia hienoja elämyksiä.

Vuonna 2016 voimaan tulevien opetussuunnitelmien perusteet tarjoaa useita mahdollisia kohtia, joihin adoptiotoiminta istuu luontevasti. Erillisten oppiaineiden ohella adoptointi voidaan mainita myös yleisissä osioissa parhaaksi katsotulla tavalla.